Wat is het BijBloemPraatPlantsoen?

Het BijBloemPraatPlantsoen is [was] een kunstzinnig vormgegeven ruimte in de centrale hal van basisschool Nellestein in Amsterdam Zuidoost. Ontstaan vanuit een groep ouders van Nellestein die onder leiding van gespreksleider Lesny Heikerk met elkaar spraken over hun rol als opvoeders in seksuele vorming van hun kinderen. De gesprekken werden door Charley Muhren vastgelegd in sprekende beelden en kunstenaars Horst Grütering en Bas Peeters vertaalden deze gesprekken in de kunstzinnige omgeving met de naam het BijBloemPraatPlantsoen.
Alles in het plantsoen vraagt en daagt ouders uit om met elkaar te praten over hun rol bij de relationele en seksuele vorming van hun kinderen. Helaas, op het moment van de opening van het plantsoen, mochten ouders – in verband met het coronavirus – niet meer de school in. Het plantsoen is daarom nu in een digitale vorm als website opgebouwd. We nodigen u van harte uit erin rond te kijken en te reageren op het plantsoen.

Het BijBloemPraatPlantsoen is in opdracht van ods Nellestein geleid door Jansje Meijman en Ronald Hueskens. Met dank aan ods Nellestein en overige partners voor het vertrouwen en mede mogelijk maken van de ruimte voor experiment.